Afbeelding
CORONAVIRUS

RIVM: 196 ziekenhuisopnamen, 94 doden

Algemeen Coronavirus 4.767 keer gelezen

VEGHEL/UDEN/OSS | Het RIVM meldt dat het aantal mensen dat is overleden vanwege het Coronavirus met 94 is gestegen naar 2.737. Er zijn 196 nieuwe patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest). Gisteren waren dat er 189. Ze zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

In totaal zijn nu, voor zover bekend, 2737 mensen in Nederland overleden aan de gevolgen van het Coronavirus. Dat aantal ligt in werkelijkheid hoger, doordat alleen geteste patiënten worden meegerekend als ze overlijden aan de gevolgen van een besmetting.

Het aantal nieuw gemelde besmettingen is 1174. In totaal zijn er nu 25587 besmettingsgevallen bekend. Doordat lang niet iedereen getest wordt, ligt het werkelijke aantal besmettingen hoger.

"Tot nu toe zijn er 25587 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM. Sinds enkele dagen kunnen ook zorgmedewerkers die buiten het ziekenhuis werken getest worden als zij klachten hebben. De eerste effecten daarvan lijken zichtbaar in de meldingen, omdat 453 (39 procent) van de nieuwe meldingen zorgmedewerkers betreft. De cijfers van de afgelopen dagen passen nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van COVID-19 langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn", aldus het RIVM.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant